165 woningen in Zeist worden verduurzaamd

In opdracht van Woongroen verduurzamen wij 165 woningen voor Dura Vermeer. De woningen in Zeist worden door ons voorzien van 100% voegwerkherstel (hakken, reinigen en voegen), vloer– en spouwmuurisolatie en vleermuiskasten. Daarnaast vervangen we de zwanenhals roosters die tijdens de bouw verkeerd zijn aangebracht

Als vloerisolatie gebruiken wij hier PIF-folie. PIF is gemakkelijk te verwerken en is door de geringe dikte (drie tot vijf keer dunner dan traditionele isolatiemateriaal) ook ruimtebesparend. Vloerisolatie folie heeft als bijkomend voordeel dat het duurzaam en milieuvriendelijk is. Het isoleren van de vloer met PIF-folie draagt dus bij aan een daling van de CO2 uitstoot en aan een betere leefomgeving.

Omdat de spouwmuren tijdens de bouw van de woningen al zijn voorzien van glaswoldekens, vullen wij de spouwmuren verder aan met Aminotherm. Dit scheerschuim-achtig materiaal wordt met een injecteerpistool via kleine boorgaten in de spouwmuur aangebracht.

Voor vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen die eerder gebruik maakten van de spouwmuur als overwinter- of broedplek, metselen we verschillende vleermuiskasten in, zodat zij ook na de werkzaamheden weer een plek hebben.

Werkzaamheden

Flora & Fauna
Roosters
spouwmuurisolatie
vloerisolatie
voegwerk herstel