Voegwerk

Goed voegwerk is niet alleen belangrijk voor het esthetische aspect van de gevel, maar bepaalt ook in grote mate de duurzaamheid ervan. Scheuren en barsten in het voegwerk kunnen leiden tot vochtoverlast, maar ook tot snelle degradatie van de stenen.

Scheur- en metselwerk herstel

Scheuren in muren en gevels zijn altijd een aanwijzing van een bouwkundig probleem. Scheurvorming kan in de meeste gevalen met weinig overlast en onzichtbaar worden hersteld. Met gevelinspectie kunnen we ook de oorzaak van scheurvorming achterhalen, dit is belangrijk om nieuwe schade aan gevels of muren te voorkomen.

Loodherstel bij waterkerende lagen

Na een aantal jaar kan lood dunner worden en gaan scheuren. Lood wordt vooral toegepast bij een overgang van gevel naar een platdak, luifel of erker, maar ook bij de overgang van een schoorsteen naar het pannendak en bij dakkappellen. Wij vervangen het lood op een snelle en duurzame manier.

Impregneren en hydrofoberen

Het is onzichtbaar, niemand ziet het, maar toch is impregneren met een hydrofoob middel van muren van grote waarde. Geïmpregneerde muren zorgen er namelijk voor dat een pand droog is. Een droger gebouw of woning betekent een beter, gezonder en vriendelijker binnenklimaat én een besparing op uw energierekening.

Gevelreiniging

Een gevel reinigen wordt veelal uitgevoerd omdat er zichtbare vervuiling aanwezig is; groene, witte of zwarte aanslag, klimop, graffiti of verflagen. Een inspectie, proefstuk en degelijk advies is de start van een succesvolle gevelreiniging. Alle doorgaande gevelreinigingstechnieken worden door ons ingezet om zo een perfect resultaat te behalen.

Schoorsteenrenovatie

Inspecteren en adviseren op bereikbaarheid: dat is de uitdaging, een veilige werkplek op hoogte! Het reinigen en opnieuw voegen is meestal aan de orde, daarnaast is het vaak raadzaam om te impregneren waardoor de stenen geen vocht meer opnemen en de kans op vochtschade verkleind wordt. Kapotte stenen worden vervangen, het loodwerk gerepareerd of vernieuwd en scheurherstel wordt direct meegenomen.

Spouwmuurverankering en geveldragerherstel

Via een eerste risico analyse wordt er bekeken of er destructief onderzoek nodig is. Indien blijkt dat er meer onderzoek nodig is, worden de spouwverankeringen en geveldragers met behulp van een hoogwerker grondig geïnspecteerd. De aanwezige spouwankers en de mate van eventuele corrosie wordt overzichtelijk gerapporteerd. Vervolgens krijgt u een hersteladvies met een allesomvattende, risicodragende offerte.

Prefabraamdorpel.nl

Wij leveren kant en klare keramische raamdorpels op iedere gewenste lengte, in gewenste kleur en afwerking. Wij werken hierbij met Terca en StJoris raamdorpel stenen. Duurzaam, eenvoudig te plaatsen, snelle levering, top kwaliteit en scherpe prijs!

Meer informatie over onze diensten?

Gevelonderhoud is altijd advies op maat. Laat uw gegevens achter en wij nemen uw aanvraag zo snel mogelijk in behandeling.