Het verduurzamen van 38 woningen in Mijdrecht

In opdracht van BAM Wonen Renovatie Concepten B.V. verduurzaamd Koedooder 38 woningen in Mijdrecht. Opdrachtgever Syntrud Achmea (PME-pensioenfonds) wil de woningen verbeteren naar Energielabel A. Om dit te realiseren worden o.a. de woningen buitendaks geïsoleerd, worden er nieuwe HR++ glas geplaatst en de spouwmuren gevuld Aminotherm.

Tijdens het project zijn er veel werkzaamheden verricht. Bij het project liggen de uitdagingen vooral in de bouwplaats en logistiek. Het project Poldermolen ligt midden in een bewoonde wijk. Er is weinig ruimte voor opslag en weinig parkeergelegenheden. Het is dus noodzakelijk om goed te communiceren met de buurt en iedereen tevreden te houden.

Door het inzetten van eigen steigerbouwers hebben wij niet meer dan 1 a 2 parkeervakken nodig gehad voor de opslag van het steigermateriaal. Hierdoor blijft de wijk schoon, ook in het weekend.

Het mooie van projecten van de BAM is dat je elkaar al co-maker steeds beter leert kennen en daardoor elkaar beter begrijpt. Niet alleen in het voortraject, maar vooral tijdens de uitvoering bij de jongens die het moeten maken. Door het zoveel mogelijk te koppelen van teams aan opdrachtgevers, worden de projecten beter beheersbaar en makkelijker. Je merkt gelijk dat er dan meer saamhorigheid en vrolijkheid is op de steigers.

De werkzaamheden die zijn uitgevoerd:

Verder heeft Aboma, de vaste partij die voor de BAM onafhankelijke veiligheidskeuringen uitvoert specifiek Koedooder (steigerwerk) benoemd bij het geven van een groot compliment. Aboma staat bekend om hun zeer kritische kijk en daarom wordt een persoonlijk compliment zeer gewaardeerd door Koedooder. De vakmannen zijn zelfs door de directie gefeliciteerd.

Werkzaamheden

Gevelreiniging
Hydrofoberen
Metselwerk herstel
spouwmuurisolatie
steigerwerk
Voegwerk vervangen

Locatie: Poldermolen 14, Mijdrecht