Het restaureren van Dierenasiel Rijpickerwaard

In opdracht van Stichting Rijpickerwaard zijn we bezig met het opknappen van Dierenasiel Rijpickerwaard, een gemeentelijk monument langs de Oude Utrechtseweg in IJsselstein.

Deze asiel, die al sinds 1984 in handen is van Stichting Rijpickerwaard, heeft een rijke geschiedenis. Voor meer informatie over de rijke geschiedenis van Dierenasiel Rijpickerwaard, klik dan op de volgende link: Dierenasiel Rijpickerwaard

Sinds oktober is Van Milt Restaurateurs bezig met fase 1 van de renovatie, met als focus het kantoor. Maar nu zijn we overgegaan naar fase 2, waarin we onze aandacht richten op de boerderij zelf! Sinds 8 januari staan de steigers rondom de boerderij en zijn we volop bezig met het herstelwerk. De werkzaamheden die wij uitvoeren zijn als volgt:

Het is een hele klus, maar we zijn vastberaden om dit prachtig stuk erfgoed te behouden en rekening te houden met de budgetmogelijkheden van de opdrachtgever. Blijf ons volgen voor verdere updates en het uiteindelijke eindresultaat van Dierenasiel Rijpickerwaard.

 

Werkzaamheden

Beglazing
Gevelreiniging
Historisch beton herstel
Metselwerk herstel
scheurherstel
Schilderwerk
Schoorsteen renovatie
voegwerk herstel

Locatie: Oude Utrechtseweg 1, IJsselstein