Innovatie biobased bouwen

Innovatie biobased bouwen

Innovatie biobased bouwen

Vezels van gewassen: de toekomst van dakisolatie! De urgentie voor biobased isoleren is duidelijk, lokale initiatieven bloeien op en de overheid ondersteunt deze ontwikkeling. Het landelijke programma Building Balance bekijkt centraal wat er nodig is om regionale initiatieven door te ontwikkelen tot volwassen ketens. Wij zijn toegewijd aan dit programma en spelen een essentiële rol door te onderzoeken welke gewassen geschikt zijn voor snelle opschaling.

Uit ons vooronderzoek blijven met name stro en misacanthus veelbelovend als na-isolatiematerialen voor hellende daken. Ze zijn makkelijk verwerkbaar, beschikken over uitstekende thermische eigenschappen en bevorderen een gezonder binnenklimaat.

Dit is niet alleen een mijlpaal binnen de bouwsector, maar is ook een inspiratie voor een bredere verschuiving naar duurzamere bouwmethoden. Samen dragen we aanzienlijk bij aan de realisatie van een groenere en duurzamere toekomst. Lees het volledige artikel dat Bouwwereld hierover schreef voor meer details! Bouwwereld Biobasedisolatie Stro

Contact

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van duurzaamheid? Vraag dan gratis een offerte aan via de knop hieronder!

Of heeft u een vraag voor ons? Neem dan contact op via de knop hieronder!

Gratis offerte aanvragen
Contact