Succesvol innoveren lukt alleen samen

Succesvol innoveren lukt alleen samen

Slimme ideeën bedenken is één ding, maar het omzetten van een nieuw idee naar iets tastbaars is wat een innovatie succesvol maakt. Het begint bij nieuwsgierigheid en gedrevenheid tot verbeteringen, hoe klein ook. Een mooi voorbeeld van zo’n succesvolle innovatie hebben we in opdracht van Van Wijnen toegepast bij het pilot project Mijnschade in Sittard. Bij deze nieuwbouwwoningen hebben we een nieuw systeem gehanteerd om de spouwmuren na te isoleren. Een jaar na dato zijn de resultaten boven verwachting.

Dynamisch

In de bouw is het op al enige tijd dynamisch op meerdere fronten. Denk aan de beschikbaarheid van gekwalificeerde vakmensen, beperkte verkrijgbaarheid van materialen, strengere regels en niet te vergeten de huidige prijsstijgingen bij bouw- en isolatiematerialen. Dat vraagt om slimme oplossingen en samenwerkingen. Samen met Van Wijnen zijn we een pilot project gestart bij nieuwbouwwoningen in Sittard. Deze woningen hebben we voorzien van Airofill EPS Wall systeem (Click & Go).

De voordelen

De methode heeft tal van voordelen. Het is toepasbaar in reguliere nieuwbouw zonder procesaanpassing. Bovendien is het snel en flexibel inzetbaar waardoor de bouwtijd wordt verkort. Airofill EPS Wall maakt naadloos isoleren mogelijk. De werkwijze is nagenoeg ongevoelig voor externe omgevingsfactoren, zoals het weer. Het mooie is dat we hiermee de hoge thermische isolatiewaarde behalen die bijdraagt aan een duurzame woning. Daarnaast past deze oplossing in een optimaal en circulair bouwproces. De werkwijze is makkelijk, eenvoudig en zorgt voor minder afval.

Wet Kwaliteitsborging (WKB)

Een jaar na dato hebben we een warmtescan gemaakt met een speciale infraroodcamera. Het infrarood licht geeft goed weer waar je in huis warmte verliest. De infraroodbeelden van het pilotproject tonen aan dat er geen thermische gebreken zijn. En dat is goed nieuws voor bewoners en hun portemonnee.
Met de warmtescan komen we ook tegemoet aan de eisen die de Wet Kwaliteitsborging (WKB) ons op 1 juli stapsgewijs gaat stellen. Het is dan verplicht om in samenwerking met een externe kwaliteitsborger tijdens ontwerp, voorbereiding en uitvoering aan te tonen, dat we ons tijdens het bouwen aan de geldende kwaliteitseisen houden.

Ook interesse?

Wilt u meer weten over of heeft u interesse in Airofill EPS Wall systeem (Click & Go)?
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Contact

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van duurzaamheid? Vraag dan gratis een offerte aan via de knop hieronder!

Of heeft u een vraag voor ons? Neem dan contact op via de knop hieronder!

Gratis offerte aanvragen
Contact