Het verduurzamen van een woning met vloer op zand isolatie

Bij woningen gebouwd op zandgronden is de betonvloer vaak op het zand gestort en niet op een fundering gelegd. Deze woningen beschikken niet over een kruipruimte. De vloer in deze woningen zorgt voor koude voeten en een hoge energierekening voor bewoners.

In het kader van verduurzamen is het wenselijk om het warmtelek in vloeren te dichten, door de vloer te isoleren. Helaas wordt het isoleren van dit soort vloeren, door de grote impact (overlast en kosten) vaak overgeslagen. Dankzij Takkenkamp vloer op zand isolatie is het nu mogelijk om ook huizen die direct op zandgronden zijn gebouwd, zonder veel overlast, goed te isoleren.

Voor een project in Tilburg hebben we onder de vrijdragende betonvloer van de woning zand weggezogen met een speciaal aangestuurde robot. De lege ruimtes worden vervolgens gescand met behulp van een 3D scanner. Hiermee wordt de juiste inhoud van het isolatieschuim bepaald. De werkzaamheden binden buiten plaats aan de voorzijde van de woning. Een groot voordeel van deze gepatenteerde techniek is dat de bewoner(s) tijdens de werkzaamheden in de woning kunnen blijven.

Benieuwd wat Takkenkamp vloer op zand isolatie op het gebied van duurzaamheid voor u kan betekenen? Bekijk dan onze website: https://www.vloeropzand.nl/ of bel naar: 088-0273701.

Werkzaamheden

3D Scanner
Vloer op zand
vloerisolatie