Het verduurzamen van 96 woningen in Waalwijk met Airofill® supreme insulation

In opdracht van Wooncorporatie Casade zijn we bezig met het in 2 fasen verduurzamen van in totaal 96 woningen in Waalwijk.

Casade zorgt voor fijn en betaalbaar wonen voor mensen met een bescheiden inkomen in de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk. Ze sluiten alle 11.500 huizen aan op de woonbehoeftes van de huurders én op een duurzame toekomst. Ook werken ze in de eigen buurten aan een prettige leefomgeving. Alles zodat de huurders zeggen: zo wil ik wonen!

Naast het steigerwerk en het voeg- en metsel herstel, isoleren we de woning na met het door ons zelf ontwikkelde hoogwaardige isolatiemateriaal Airofill® supreme insulation, lokaal geproduceerd en volledig CO₂ neutraal. Airofill® is uitermate geschikt voor het versneld wegwerken van E, F en G energie labels én voor smalle spouwmuren. Met de extreem hoge isolatiewaarde van Airofill® wordt de standaard voor woningisolatie al bereikt bij een spouw van 4 cm.

Door de woningen te isoleren met Airofill® genieten de bewoners straks van nog meer wooncomfort in zowel de zomer als de winter. Daarnaast gaan de bewoners lagere woonlasten ervaren door het lagere energieverbruik en zijn zij minder afhankelijk van fluctuerende energieprijzen. De woningen zijn straks opgewaardeerd naar Energielabel A, hierdoor stijgt ook de marktwaarde van de woning.

Airofill® supreme insulation is ontwikkeld door en onderdeel van Takkenkamp Groep B.V. Ons doel is het leef comfort van gebruikers en bewoners te verbeteren door woningen en gebouwen te verduurzamen. De basis hiervoor is een eerlijke en persoonlijke relatie met medewerkers, klanten en partners. Tijdens het verduurzamingstraject zorgen wij voor duidelijke communicatie met alle betrokkenen en dat de bewoners zo min mogelijk hinder ervaren van alle werkzaamheden. Het project wordt eind 2023 compleet door ons opgeleverd. We kijken ernaar uit om straks alle 96 woningen succesvol te hebben verduurzaamd naar de norm van de toekomst.

Werkzaamheden

airofill
Metselwerk herstel
spouwmuurisolatie
steigerwerk
voegwerk herstel