Nieuwsuur uitzending: Biobased isoleren

Nieuwsuur uitzending: Biobased isoleren

Van land naar pand

Om Nederland verder te verduurzamen blijven wij innoveren en ontwikkelen. Momenteel testen we verschillende biobases materialen, om te gebruiken als isolatie. We werken hiervoor nauw samen met onder andere Jan Willen van de Groep en zijn collega’s van Building Balance. Bij verschillende lokale projecten wordt al gekeken naar de mogelijkheden voor toepassing in onder andere het dak. Daarnaast zijn we in de Achterhoek betrokken bij Samen Biobased Bouwen, een initiatief van de Achterhoekse woningcorporaties. Naast dat biobased materialen goed isoleren heeft het een positieve uitwerking op de CO2 impact. Deze wordt zelfs negatief en dat draagt enorm bij aan de grote opgave om de CO2 uitstoot terug te dringen.

Nieuwsuur uitzending

Nieuwsuur heeft opnames gemaakt in ons eigen Demohuis in Zelhem waar we de verschillende materialen, waaronder Miscanthus (olifantsgras), testen door het in te blazen als dakisolatie. Deze Miscanthus komt direct van een lokale boer. Benieuwd naar hoe wij onze biobased producten straks gaan toepassen in de praktijk? Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug op NPO Start: https://www.npostart.nl/nieuwsuur/11-04-2023/VPWON_1343591. Het item over de klimaatambities start vanaf minuut 21:32.

Contact

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van duurzaamheid? Vraag dan gratis een offerte aan via de knop hieronder!

Of heeft u een vraag voor ons? Neem dan contact op via de knop hieronder!

Gratis offerte aanvragen
Contact