Marcel Lieferink ontvangt bijzondere onderscheiding voor zijn heldendaad

Marcel Lieferink ontvangt bijzondere onderscheiding voor zijn heldendaad

Lintjesregen

De dag voor Koningsdag mocht onze collega Marcel Lieferink tijdens de lintjesregen, een bijzondere onderscheiding in ontvangst nemen. Als enige in Nederland ontving hij de Erepenning voor zijn heldendaad. Bekijk hier het fragment uit de uitzending van het Jeugdjournaal: https://jeugdjournaal.nl/artikel/2472954-marcel-redde-buurvrouw-uit-brandend-huis-en-krijgt-lintje.

Reddingsactie Marcel

Op 10 januari 2023 kreeg de brandweer een melding aan de zogenoemde duplexwoningen aan de Aagtekerksesingel in de wijk De Laar-Oost in Arnhem. De brandweer rukte uit en bluste de brand. Buurtbewoner en onze collega Marcel Lieferink zag bij toeval wat er gebeurde: ,,Ik wilde boodschappen gaan doen toen ik mijn buurvrouw in de rook zag staan, terwijl ze om hulp riep.” Marcel twijfelde geen moment en sprintte met een ladder naar het huis en tilde de ladder over de schuur. Marcel zette deze ladder tegen het huis en heeft vervolgens de dakpannen aan de kant geschoven zodat hij naar boven kon lopen. Daarna tilde hij de vrouw, en later ook haar huisdieren, de woning uit. Bekijk hier het volledige verhaal in De Gelderlander: https://www.gelderlander.nl/arnhem/marcel-redt-met-zijn-ladder-bewoonster-hond-en-cavia-uit-brandende-woning-in-arnhem~a5ee4aa8/

Contact

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van duurzaamheid? Vraag dan gratis een offerte aan via de knop hieronder!

Of heeft u een vraag voor ons? Neem dan contact op via de knop hieronder!

Gratis offerte aanvragen
Contact