De toekomst van biobased bouwen

De toekomst van biobased bouwen

In onze nieuwste video brengt Marcel van Haren, Adviseur Klant & Markt met Jan Willem van de Groep van Building Balance, een bezoek aan het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIVON). Hier gingen zij met elkaar in gesprek over de toekomst van biobased bouwen, ‘van land naar pand’.

Building Balance is de uitvoeringsorganisatie van de Nationale Aanpak Biobased Bouwen (NABB). De ministeries van BZK, I&W, LNV en EZK zien biobased als een zeer kansrijke methode om de milieu-impact van de landbouw, industrie en de bouw te verlagen. Met deze aanpak trekken 200 miljoen euro uit om het grootschalig gebruik van biobased bouwmaterialen te stimuleren.

Jan Willem noemt het: ”vooruit naar vroeger”. Vroeger werd namelijk alles met biobased bouwmaterialen gebouwd. Om over te kunnen gaan naar all-electric moeten woningen goed geïsoleerd worden. Gelukkig groeit het besef dat voor een duurzamere toekomst, de omslag naar het gebruik van biobased materialen een essentieel stap is én ook nog eens grote voordelen met zich meebrengt.

Bij het verduurzamen van de woningportefeuille is het isoleren van daken met biobased materialen goed te combineren met de verduurzaming van de rest van de woningschil. Wanneer ook een hoogwaardige isolatie in de spouwmuren wordt aangebracht en daarnaast ook nog wat aan kierdichting en ventilatie gedaan wordt, komen de woningen al gauw in de buurt van energie neutraal en kunnen corporaties zelfs een energieprestatievergoeding (EPV) aanvragen.

Als bouwsector hebben we dus de sleutels in handen om, in ieder geval voor de gebouwde omgeving, een flinke slag te kunnen maken in het behalen van de verduurzamingsdoelstellingen.

Contact

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van duurzaamheid? Vraag dan gratis een offerte aan via de knop hieronder!

Of heeft u een vraag voor ons? Neem dan contact op via de knop hieronder!

Gratis offerte aanvragen
Contact