BMN en Takkenkamp zetten groene stappen

BMN en Takkenkamp zetten groene stappen

Duurzaam samenwerken: BMN en Takkenkamp zetten groene stappen

In onze voortdurende inzet voor duurzaam en circulair bouwen, is BMN (voorheen Raab Karcher) een betrouwbare partner van Takkenkamp Groep. Als leverancier van bouwmaterialen speelt BNM een cruciale rol in het realiseren van onze duurzame ambities. Het Greenworkslabel, dat BMN hanteert op bouwmaterialen, biedt inzicht in de duurzaamheid- en productiekenmerken van de materialen die wij gebruiken.

Inzicht in duurzaamheid

Het Greenworkslabel gaat verder dan alleen het leveren van bouwmaterialen; het biedt gedetailleerd inzicht in diverse aspecten, waaronder de gebruikte grondstoffen, het onderhoud van het product tijdens de toepassing, en de herbruikbaarheid en recyclebaarheid aan het einde van de levenscyclus van een gebouw. Deze transparantie stelt ons in staat om gezamenlijk te streven naar een duurzame afname, een kernpunt in onze samenwerking met BMN.

Duurzame vooruitgang in cijfers

Als duurzame bedrijven maken BMN en Takkenkamp significante stappen in het positief beïnvloeden van mens, milieu en maatschappij. Dit wordt weerspiegeld in onze Greenworks Scores, die duurzaamheid van onze jaarlijkse afname weerspiegelen:

  • 2022: Greenworks-score van 17,8% van de Takkenkamp Groep jaarafname
  • 2023: Greenworks-score van 29,3% van de Takkenkamp Groep jaarafname

Deze stijging toont aan dat onze gezamenlijke inspanningen vruchten afwerpen en dat duurzaamheid een integraal onderdeel is geworden van onze bedrijfsvoering.

Transparantie in productinformatie

BMN heeft voor elk Greenworks product gedetailleerde productinformatiebladen opgesteld. Deze bladen bevatten informatie over de duurzame kenmerken van het product, waaronder de grondstoffen, de productie, de toepassing en de verpakking. Bovendien geven ze inzicht in de certificaten en labels die het product draagt. Daarnaast worden ook de schaduwkosten uit de Nationale Milieudatabase vermeld, waaronder ook de milieubelasting inzichtelijk wordt gemaakt.

Door deze transparantie en gezamenlijke inspanningen dragen BMN en Takkenkamp Groep bij aan een duurzamere toekomst. We zijn trots op de behaalde resultaten en blijven ons inzitten voor verdere vooruitgang op het gebied van duurzaamheid.

Contact

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van duurzaamheid? Vraag dan gratis een offerte aan via de knop hieronder!

Of heeft u een vraag voor ons? Neem dan contact op via de knop hieronder!

Gratis offerte aanvragen
Contact