€5.464 voor het Jeugdsportfonds

€5.464 voor het Jeugdsportfonds

Zelhem – Takkenkamp Groep draagt als bedrijf uit dat sport een belangrijk onderdeel van het leven is. Het idee dat kinderen niet kunnen sporten, omdat ouders financiële problemen hebben, vindt het bedrijf, aldus Cecile Takkenkamp, dan ook een slecht idee.

Het ‘Open Huis’ ter gelegenheid van de nieuwbouw bij het bedrijf was een prima gelegenheid om bezoekers en relaties te vragen om eventuele cadeaus om te zetten in een bijdrage voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De donatie werd een succes en zo mocht Cecile (mede-eigenaar Takkenkamp Groep), onder het toeziend oog van Gerard van Balveren van het Jeugdfonds Gelderland, een cheque van € 5464,- overhandigen aan de heer Jan Engels, wethouder van de gemeente Bronckhorst, die het geld voor het fonds beheert.

Het werkwijze van het Jeugdfonds is simpel en gaat niet gepaard met vele bureaucratische formulieren en controles van bankrekeningen. Leden van sociale teams en andere intermediairs kunnen jongeren tussen 4 en 17 in kritieke financiële thuissituaties aanmelden bij het Jeugdfonds, die de gemeente vraagt geld beschikbaar te stellen uit het Fonds. Dit doet de gemeente zonder nader onderzoek te doen. Het geld, tot € 250,- per kind, komt niet bij het gezin terecht, maar wordt rechtstreeks gebruikt om contributie en/of sportartikelen te betalen. Geld dat vanuit de gemeente Bronckhorst gedoneerd is, wordt ook altijd binnen dezelfde gemeente besteed. Zit er te weinig geld in de kas dan vraagt het Jeugdfonds aan de gemeente om extra geld in het fonds te storten.

Met deze donatie kunnen 22 jongeren uit de gemeente Bronckhorst ondersteund worden.

Mensen voor gebouw met cheque

Contact

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van duurzaamheid? Vraag dan gratis een offerte aan via de knop hieronder!

Of heeft u een vraag voor ons? Neem dan contact op via de knop hieronder!

Gratis offerte aanvragen
Contact